Multi dimensionaal bewegen is ook bewegen volgens de seizoenen. β˜ƒπŸŒΉπŸŒžπŸ‚

Gepubliceerd op 11 januari 2024 om 18:08

Momenteel is er winter-energie, en is dit inderdaad ook een periode waarin we uitgenodigd worden om naar binnen te keren. Contact te maken met ons innerlijke, onze ziel, onze diepere verlangens en/of bepaalde dingen die nog aandacht & healing vragen.
Hier neem ik dan ook dagelijks de tijd voor om even in te voelen wat er vandaag aan bod mag komen, waar ik m'n energie mag op focussen...


Kwa fysiek bewegen, heb ik geleerd om te voelen wat ik nodig heb, wat mijn lichaam nodig heeft die dag/dat moment. Momenteel kan ik genieten van een heerlijke Yin-Yoga, of Flow Yoga, en andere dagen wil ik me even uitleven en ga ik buiten een iets krachtigere workout doen met Kettlebells en TRX.
Dus nu even niet vanuit een "standaard schema met bijhorend fysiek doel", maar wel vanuit MIJN seizoen/energie er op dat moment is.
Ik beweeg dus volgens mijn flow, wat voor mij een fantastisch cadeau is.

Een voorbeeld:
Ik voel dat er grote verandering op til is en ik mij (oa) fysiek ook opnieuw mag uitdagen en versterken.
Mijn draagbaarheid op verschillende vlakken (financieel, zakelijk, vrijheid, liefde, relaties, frequentie...) pak ik dus mee in mijn trainingen.
Aan de hand van meditatie en diepere verbinding, affirmaties die daaruit voorvloeien, voel ik in wat mijn draagbaarheid is op bvb financieel vlak. Ik geef dan elke Kettlebell een bepaalde "waarde" en ga fysiek (en dus ook energetisch) voelen, hoe het voelt om met die waarde/Kettlebell te bewegen, te dragen, enz...
Dit zet ALTIJD iets gang. Ah ja, want bewegen zorgt voor stroming.
Een volgende stap is mijn emoties (boosheid, frustratie, onoverwinnelijke blijheid...of wat er dan ook ontstaat) toelaten en dan opnieuw invoelen wat hier nog dient te gebeuren... Healing, verandering (flip the coin) en welke energie/archetype ik nodig heb om me hierbij te helpen. Door bewust deze energie uit te nodigen, mezelf helemaal open te stellen en hiermee opnieuw dezelfde oefeningen/bewegingen te doen, creëert al verandering.
Het bewegen zal veranderen, de energie had je al veranderd, dus het gevoel om eenzelfde waarde/kettelbell te bewegen, zal héél anders aanvoelen.

 

En dat is hoe ik mijn sessies Personal Training in het Multi dimensionale tegenwoordig aanpak. πŸ”₯β€οΈπŸ™Œ
Veel ruimer, breder en magischer dan wat ik gewoon was.
Wil jij deze bijzondere manier van bewegen ervaren? Contacteer me !

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.