Het sportverhaal van Kim

Gepubliceerd op 13 maart 2024 om 10:55
 • Ik begon op 2,5 jarige leeftijd met "pre-ballet" (en tap-dance), en danste tot m'n 15 jaar.

  (Op m'n 6de deed ik een (niet zo succesvolle) auditie voor de Koninklijke balletschool van Antwerpen)

 • Vanaf m'n 11de ben ik een heel andere weg ingeslagen en ben gaan kajakken

  (Ah ja, alles is beter dan "saai" aan de kant staan om te supporteren tijdens de wedstrijden van m'n broer Teun) => "Dit kan ik ook...en beter" ;-)

  Ik begon aan m'n kajakavontuur in december (freak) en trainde al snel elke dag minstens 1,5u. In de winter kwam er krachttraining en conditietrainingen bij, waardoor m'n trainingsweek snel opliep naar 15-20u training per week. Harde werk loont, en ik behaalde al snel medailles en Belgische titels in lijnvaren en marathonvaren. Op m'n 15de werd ik geselecteerd voor het Nationale Team en mocht meetrainen "met de groten" en proeven van Internationale wedstrijden. Mijn strikt regime bestond uit: school, trainen, eten en slapen...en dit heb ik volgehouden tot m'n 19de ongeveer.
  Het eentonige en (toen toch wel) harde & eenzame topsportersleven was niets voor mij. Ik hing "m'n peddel aan de haak"...
  Recent begreep ik dat hier m'n eerste burn-out gebeurde...ik was op...ik ben echt met een "slecht" (vies) gevoel gestopt, zonder toen te beseffen wat er aan de hand was...en heb toen dus ook niet naar m'n lichaam, emoties of andere signalen geluisterd....(dit was de voorbode voor "burn-out 2")
 • Middelbare studies waren Sport-Wetenschappen, waarna ik m'n Bachelor LO-Bewegingsrecreatie haalde en nadien ook ging werken in de sportsector als lesgever: zwemmen, middag- en naschoolse sport, seniorengym, aerobics, conditietraining en.... Aquafitness :-) 
 • Ik ontdekte m'n liefde voor water en bewegen in water en specialiseerde ik me in Aquafitness. (+- 2005)
  Ik volgde alle opleidingen die er in België aangeboden werden en werd al snel opgepikt om Internationaal m'n talenten te tonen.
 • Ik reisde de wereld rond om Masterclasses & workshops te geven, maakte m'n eigen beweegprogramma's in water en na een paar jaar gaf (en herschreef) ik de bestaande opleidingen in Nederland & België. Dit deed ik tot 2019 ongeveer
  Hoe fantastisch om anderen te coachen en op te leiden en mijn passie te delen. I LOVE IT
 • Tijdens deze periode bleef ik mezelf uitdagen om bij te leren en volgde ik nog andere opleidingen rond o.a: NASM Personal Training, Post-graduaat Functional Training, Master Degree in Coaching & Lifecoaching, allerlei groepslessen en specialisaties rond bewegen, Hydrotherapie en revalidatie in water...
 • M'n carrière als Personal & Functional Trainer (vanaf 2014) bracht me de passie om individueler te werken en meer de diepte in te gaan met m'n klant.
  Ik trok van nature vooral klanten aan met (chronische) fysieke klachten, die eigenlijk een beetje "einde latijn" waren - beetje "afgeschreven" door hun dokters en specialisten- en ik was "hun laatste hoop op verbetering" (Challenge accepted!) ;-)
  Opnieuw een fantastisch mooie tijd waarin ik zoveel heb geleerd en waarin ik de magie van bewegen en mensen "helpen" & coachen volop heb ontdekt en omarmt. Als coach kan je echt wel een impact op iemand z'n leven hebben.
  Opnieuw "nen dikke merci" voor iedereen die mij hun vertrouwen gaf en jaren hebben samengewerkt. 

Zoals je kan lezen....bewegen, bewegen en bewegen....

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.